در نزدیکی روستای باستانی و زیبای لافت، قلعه ای به نام قلعه نادری قرار دارد. تاریخ بناى آن قدیمىتر از دوره نادرشاه بوده و به احتمال زیاد بر روى پایه هاى دژهاى کهن و باستانى قبل از اسلام ساخته شده است. قلعه نادری تنها قلعه ایرانی در جزایر خلیج فارس می باشد که به دست ایرانیان ساخته شدهاست.
تاریخچه قلعه نادری لافت
قلعه نادری لافت به دستور لطیفخان امیرالبحر نادرشاه برای صیانت بر تنگه خوران که راه مواصلاتی بین بندرکنگ، بندر لنگه و بندرعباس بود، ساخته شد. تمامی قلعهها و سازههای دفاعی قشم، نشان دهنده حضور ایرانیان در کنترل آبراهه هرمز و منطقه راهبردی خلیجفارس بوده اند .
قلعه نادری لافت، در طول جغرافیایی ۵۵ درجه و ۵ دقیقهی شرقی، و عرض جغرافیایی ۲۶ درجه و ۵۴ دقیقهی شمالی قرار دارد. همچنین قلعه دارای دروازههای بزرگی بوده که رو به جنوب باز میشده است. دیوارهای قلعه دارای پنج برج مربع شکل بوده و خود دیوارها دارای سوراخهای برای استفاده توپ بودند. توپهای باقیمانده در درون قلعه در زمان سلطنت رضاخان از لافت به بندر کنگ منتقل شد و تنها توپ باقی مانده از آن زمان نیز در زمان ساخت بلوار ساحلی در زیر آن مدفون گردید.
معماری قلعه نادری لافت
پلان بخش اصلی قلعه نادری ، مربع شکل است که هر ضلع آن، ۳۲ متر درازا دارد. ضخامت دیوارهای قلعه ۸/۱ متر و در هر یک از گوشههای قلعه، برج های مدوری به قطر ۳ متر ساخته شده است. ورودی بنا، در مرکز ضلع غربی قرار دارد که فضای بین آن ها با سقف طاق دار پوشیده شده است. پس از این فضا حیاط مرکزی قرار دارد که بهصورت چهارگوش است.
شیوه معمارى این قلعه هم کم و بیش به معمارى قلعه هاى پرتغالى شباهت داشته و با سنگ، ملات ساروج و گچ خمیر ساخته شده است. اکنون دور تا دور این قلعه ، خانهسازى شده و قلعه در میان شهر و روبهروى مسجد جامع لافت قرارگرفته است.
این قلعهی زیبا، در قسمت جنوب روستا قرارگرفته و متأسفانه به دلیل تأثیر عوامل محیطی بر روی سازههای آن، بخشهایی از آن از بین رفته است. از پنج برج قلعه تنها ۳ برج سالم ماندهاست و از دیوارهای بلندی که دورادور لافت وجود داشته تنها قسمت کوچکی از آن باقی است که بین دو برج سالم در بلندای تپه موسوم به کوه شهر واقع میباشد اما کماکان، به دلیل اینکه در ساخت قلعه نادری لافت ، از ملات ساروج استفاده شده است؛ پس از قرن ها، هنوز هم استوار ایستاده و دل گردشگران را میرباید
در خود دژ اصلی یک حلقه چاه و یک خروجی اضطراری وجود داشته که به علت خاک ریزی که در گذشته انجام شده زیر خاک و خرابهها مدفون گردیدهاست. در سال ۱۳۹۰ پس از ترمیم، درهای قلعه نادری دوباره به روی گردشگران گشوده شد. هم اکنون تمام فضاهای داخلی قلعه و محوطهی خارجی آن نماسازی و نورپردازی شده و جلوهی زیبایی از شکوه تاریخی قلعه نادری لافت را به رخ بازدیدکنندگان آن میکشد.
بندر لافت، محل ورود گردشگرانی است که با خودرو شخصی، بهوسیلهی لندی گراف، مسیر را طی کردهاند. پس میتوان پس از ورود به جزیره، ابتدا به بازدید از این قلعهی تاریخی و سایر جاذبههای گردشگری لافت پرداخت و سپس مسیر خود را به سمت بخش مرکزی شهر قشم ادامه داد.
حدود ۶۰% از گردشگرانی که وارد جزیرهی زیبای قشم میشوند؛ از بندر لافت و جاذبههای طبیعی و دستساختهی آن بازدید میکنند.
از آنجایی که جزیرهی قشم، وسعت زیادی دارد و یافتن تک تک این جاذبههای گردشگری، کمی مشکل است؛ با مراجعه به سایت ما میتوانید به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشید و بتوانید با شناخت بیشتر این جاذبههای گردشگری، به بازدید از آن ها بپردازید و سفری خاطرهانگیز برای خود، رقم بزنید.
نظر شما در مورد این مکان چیست ؟